Vandre-event på Stenderup Halvøen

Gå med langs kysten langs Kolding Fjord og Lillebælt

Dato og tid
Pladser
Pris
lør, 19/09/2020 - 09:00
100 stk
0,00

Mængde

I alt

0,00

I alt :

Dansk Vandrelaug, Bevæg–dig-for-livet, Kolding Kommune, Naturpark Lillebælt, StenderupHalvøRåd er gået sammen om denne vandre-event for at tilbyde en helt speciel naturoplevelse langs Kolding Fjord og Lillebælt. Turen går langs kysten, gennem de store skove, over åbent land og slutter ved historiske Skamlingsbanken.

Ruten:
Første del, som tilbagelægges lørdag, går fra Lystbådehavnen på sydsiden af fjorden til Skovriddergården i Stenderup Midtskov. Denne rute er godt 17½ km
Anden del, som er søndag, går fra Skovriddergården til Skamlingsbanken. Denne rute er godt 21½ km
Ruten går både på stier og på asfalt. Ruten er lagt, så alle kan gå der og så vidt det er muligt tæt langs kysten. Dog kan ruten ikke anbefales til kørestole og klapvogne. Der vil være afmærket alternative ruter på kortet. Det vil være muligt at støde til ruten forskellige steder. De to ruter findes på Endomondo og på papir. Der vil også være enkelte markeringer på selve ruten på steder, hvor der kan opstå tvivl. Der gås i grupper på 10 – 15 personer. Der er gå-værter, som man kan vælge at følges med.
Ruten er ikke en rundtur, så man skal selv sørge for transport. Der er Sydtrafik bus hjem fra Skamling til Kolding søndag.

Tider:
Afgang fra lystbådehavn lørdag 19/9 mellem kl. 9 og 9.30, slut på program kl. 16. Afgang søndag 20/9 fra Skovriddergården mellem kl. 9 og 9.30, tak for i dag på Skamling. Der er bus til Kolding fra Skamling kl. 14.10, 17.10 og 20.10: Se køreplanen her:
https://www.sydtrafik.dk/Files/-sydtrafik2013/Køreplaner/300619/Rute_254_300619.pdf

Oplevelser/ foredrag:
Undervejs på ruten vil der være faglige personer som kort fortæller om:
 Urørt skov
 WCD/ World Clean Day
 Danmarks første spildevandsturbine
 Den store eg og den 5000 år gamle langdysse
 Skibelund og pilerensningsanlæg
 Skamling og det ny oplevelsescenter

Forplejning og overnatning:
Der er nogle få toiletter, og der findes vandforsyning undervejs. Medbring drikkedunk til opfyldning.
Der vil være mulighed for at forudbestille frokost på Løverodde lørdag. (Oplysninger i endeligt program) Der vil også kunne forudbestilles noget til søndag eftermiddag på Skamling. (Oplysninger i endeligt program) Al anden forplejning står man selv for.
Der er mulighed for overnatning enten i storshelter i Midtskoven (først til mølle, der er plads til ca. 25 - eller i telt i skoven eller på stranden. Det er muligt at køre helt ind til Skovriddergården i fald man vil hentes lørdag og vende tilbage næste dag. Der er også P-plads.
Deltagerne er selv ansvarlige for sikkerhed, transport, overnatning, skader osv.
Endelige oplysninger og program følger medio august. Programmet vil blive slået op på facebook, i ugeavisen, i Bjert-Stenderup Avis.

Praktisk info
Hvor:
Marina Syd
Varighed:
2 dage
Husk:
Egnet fodtøj og beklædning samt mad, drikke og eventuelt overnatningsgrej.
Handikapvenlig aktivitet:
Nej
Forplejning:
Nej